Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je pismo sućuti zagrebačkom nadbiskupu mons. Draženu Kutleši povodom smrti zagrebačkog pomoćnog biskupa u miru mons. Valentina Pozaića, istaknuvši da će mons. Pozaić ostati upamćen kao predani svećenik i cijenjeni znanstvenik.

“Mons. Pozaić ostat će upamćen kao predani svećenik, svestrani intelektualac, cijenjeni profesor i znanstvenik, o čemu svjedoči i niz objavljenih znanstvenih članaka i knjiga s područja moralne teologije”, ističe premijer Plenković u pismu sućuti.

Navodi da je Pozaić u svom pastirskom djelovanju uvijek bio srdačno otvoren, te je zagovarao najviše temeljne vrijednosti i moralna načela.

Poseban je trag ostavio kao pomoćni biskup zagrebačkog nadbiskupa, a svojim bogatim znanjem i iskustvom pridonio je i radu Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za nauk vjere.

Mons. Pozaić nedostajat će mnogim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije, ali i cijeloj Crkvi kojoj je godinama vjerno i dosljedno služio, ističe premijer koji je pismo sućuti poslao u ime Vlade i osobno.