Svečano otvorenje 23. Plazma Sportskih igara mladih sutra u Zagrebu

Veliko otvorenje 23. Plazma Sportskih igara mladih održat će se u utorak, 16. travnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu s početkom u 11 sati pod pokroviteljstvom tvrtke INA. Trgom će zavladati sportski duh, smijeh, radost i glasno navijanje uz prisustvo 6.000 djece i mladih.

Program će za djecu i natjecatelje započeti već od 9.30 sati kada će se prve ekipe na Europskom trgu natjecati u turniru u graničaru. Svečani program i izravan prijenos na N1 i Sport klub televiziji započet će u 11.45 sati nastupom Zaprešić Boysa.

Igre će otvoriti izaslanik Predsjednika Vlade, Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, Mato Čičak, izaslanik predsjednika Sabora RH, Milan Pavelić, pročelnik za sport i mlade grada Zagreba, Krešimir Šamija, zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport, Sándor Fasimon, predsjednik Uprave INA-e, pokrovitelja Svečanog otvorenja i Zdravko Marić, predsjednik Sportskih igara mladih. Video poruku podrške uputit će Luka Modrić, dugogodišnji ambasador i podupiratelj koji je redovito uključen u sve aktivnosti koje Plazma Sportske igre mladih provode.

Plamen će na pozornicu u pratnji malih sportaša donijeti petorostruki atletski olimpijac iz Križevaca Branko Zorko, prvi osvajač medalje za samostalnu RH, brončanog odličja u utrci na 1500 metara na dvoranskom prvenstvu Europe u Genovi 1992. godine. Otvorenje će podržati i mnogobrojni uzvanici iz političkog i gospodarskog svijeta Hrvatske kao i mnogi proslavljeni sportaši predvođeni najdugovječnijim ambasadorom Igara, istinskom sportskom legendom i proslavljenim nogometašem i nekadašnjimigračem madridskog Reala Predragom Mijatovićem.

U sportskom dijelu programa sudjelovat će više od tisuću djece iz osnovnih škola s područja Zagreba koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Sama ceremonija okupit će više od 6.000 djece iz mladih iz 16 gradova diljem Hrvatske. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske.

Pobjednici finalnih turnira, sudjelovat će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage s djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu. Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna iznenađenja te edukacijske aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Sve okupljene čeka okrjepa u Coca- Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske, te Plazma, HPB i Hrvatska pošta korneri.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika.

Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Vaš portal prigorski.hr popratit će sutrašnje događanje, a najavljujemo Turneju radosti Plazma Sportskih igara mladih i u srijedu poslijepodne u Križevcima na središnjem Strossmayerovu trgu.