Pivovara Medvedgrad pomaže udruzi Indigo; kuna od svake prodane boce i dvije kune od svake prodane litre točenog

14. travnja 2021. Autor: prigorski.hr Gastro kutak Pivovara Medvedgrad pomaže udruzi Indigo; kuna od svake prodane boce i dvije kune od svake prodane litre točenog


Pivovara Medvedgrad nastavlja s kuhanjem humanitarnih piva. Predstavljena je druga verzija piva “Zeko je reko” čija zarada je namijenjena za zaštitu ugroženih životinjskih vrsta u Hrvatskoj. Prije dvije godine je donacija otišla u Kuterevo, gdje se nalazi utočište za medvjede, a ovaj put jedna kuna od svake prodane boce i dvije kune od svake prodane litre točenog piva odlazi u Indigo, udrugu koja se od 2013. bavi spašavanjem i udomljavanjem životinja, volontiranjem i edukacijom.

„Udruge poput ove, za razliku od skloništa za životinje nisu financirane od gradova ili županija pa tako i Indigo postoji i živi zahvaljujući donacijama građana i sponzorstvima. Sa zadovoljstvom smo prihvatili ponudu Pivovare Medvedgrad, ovaj iznos će nam pomoći u dodatnom poboljšanju boravka naših životinja“, objašnjava Dora Perši, voditeljica udruge Indigo.

Na etiketi piva u produkciji tima Andrea Knapić i Vedran Klemens prikazana je maksimirska šuma i sudionici poznatog vica o zeki koji je skupio hrabrosti reagirati na guranje preko reda drugih životinja tek nakon pola gajbe pive rekao. “Kaj, ko je reko?! Zeko je reko!”

„I u svom drugom izdanju “Zeko je reko” pivo je 0,5 l boci. Ipak, ovaj put malo je smanjen alkohol, kojeg je sada 5,1%, što ga čini još pitkijim. U svakom gutljaju osjeća se spicy karakter koji dolazi od posebnog kvasca te okus korijandera zahvaljući Sorachi Ace hmelju“, opisao je majstor pivar Božidar Kostanjčar.

Tomislav Radić/prigorski.hr

Facebook Comments