Noćas, nešto poslije pola noći, Operativno komunikacijski centar Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske zaprimio je dojavu o mogućem ugrožavanju sigurnosti građana u odnosu na odgojno-obrazovne institucije na području Grada Bjelovara, izvijestili su iz PU bjelovarsko – bilogorske.

– Policijski službenici su promptno i sa svim raspoloživim resursima poduzeli sve mjere i radnje u cilju provjera navoda iz dojave te utvrdili da se radi o lažnoj dojavi. Kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja počinitelja je u tijeku, a nakon dovršetka izvijestiti ćemo javnost, poručuju iz policije.

Portal mojportal.hr neslužbeno doznaje kako je dojava stigla putem elektroničke pošte, a navodno je riječ o prijetnji kako su u određenim školama postavljene bombe.

Da roditelji mogu biti mirni i da su sve odgojno – obrazovne ustanove “čiste”, potvrdili su nam u policiji.

– Kada su u pitanju takve dojave, onda se dižu svi operativni kadrovi iz okruženja, pa čak i iz Zagreba. To su događaji koji iziskuju pristup svim našim resursima, zovu se nadležne osobe iz tih ustanova da dođu što prije otključati vrata da se što prije sve odradi. U takvim slučajevima sigurnost djece je na prvom mjestu, kazali su nam iz policije.

Da su imali burnu i neprospavanu noć, potvrdila im je i ravnateljica Druge OŠ Bjelovar, Ines Kapša.

– Zvali su me iz policije oko 2 i 30 sati, a pregled naše tri školske zgrade trajao je oko dva sata. Znači negdje do 4 i 30 sati. Nekolicina piritehničara i službeni policijski pas sve su pregledali i srećom, ustanovili da je riječ o lažnoj dojavi – kazala je ravnateljica Kapša kojoj nije jasno tko bi nešto ovakvo napravio.