Legendarni branič španjolskog nogometnog giganta Barcelone 35-godišnji Gerard Pique objavio je kako će u subotu odigrati svoju posljednju utakmicu na Camp Nou kada će u sklopu 13. kola Primere Barcelona ugostiti Almeriju, a to bi mu trebala biti i posljednji nastup u karijeri.

“Došlo je vrijeme da vam kažem kako je stigao kraj putovanju. Subotnja utakmice će mi biti posljednja na Camp Nou, a nakon Barce neću igrati za niti jedan drugi klub. Postat ću još jedan navijač i pokušati prenijeti svoju ljubav prema Barci na svog sina”, objavio je Pique u videu putem twittera.

Iako je rođen u Barceloni te je prošao njezinu nogometnu akademiju, Pique je kao 17-godišnjak svoj prvi profesionalni ugovor potpisao s Manchester Unitedom te je na Old Traffordu bio sve do 2008. godine kada je stigao u Barcleonu za koju je nastupao sve od tada.

S Unitedom je 2008. godine osvojio naslov prvaka Engleske te Ligu prvaka, dok je s Barcelonom potom osvojio osam naslova prvaka Španjolske, sedam Španjolskih kupova te tri Lige prvaka (2009, 2011, 2015). U dresu Ponosa Katalonije odigrao je 396 utakmica.

Za španjolsku reprezentaciju Pique je odigrao 102 utakmice te je 2010. osvojio naslov svjetskog prvaka, a 2012. naslov europskog prvaka.