Ministar mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u ponedjeljak je u Zadru obišao novu zgradu Centra za socijalnu skrb u Zadru, a u izjavi novinarima istaknuo je kako je cilj da se na nacionalnoj razini ujednači kvaliteta pružanja socijalnih usluga.

“Cilj nam je da se poboljša infrastruktura i proširi mreža usluga kroz jače i kvalitetnije pružanje programa i usluga korisnicima sustava”, dodao je Piletić, koji je u službenom posjetu Zadarskoj županiji.

Nakon obilaska nove zgrade Centra za socijalnu skrb u Zadru, bivšeg Doma za mlade, rekao je da će „djelatnici Zavoda za socijalni rad, koji su dosada djelovali na tri lokacije, dovršetkom objekta u naselju Voštarnica raditi zajedno, u jedinstvenom i kvalitetnijem prostoru“.

“Bolje uvjete rada omogućujemo i djelatnicima Obiteljskog centra i pružanju izvaninstitucionalnih usluga u kuhinji Doma sv. Frane. Novih 12 smještajnih jedinica za organizirano stanovanje Centra za pružanje usluga u zajednici Zadar također je velik iskorak naprijed”, rekao je Piletić.

Uz ministra Piletića, novu zgradu obišao je i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić koji je naglasio da se „novom infrastrukturom podiže kvaliteta socijalne usluge na višu razinu.“

Ukupna vrijednost projekta, malo manje od tri milijuna eura, financirana je EU sredstvima. U sklopu ulaganja iz europskih fondova realizirano je više od 70 sličnih objekata kojima se unapređuje i modernizira sustav socijalne skrbi u skladu s europskim standardima, dodao je Erlić.

U sklopu posjeta Zadarskoj županiji, ministri Piletić i Erlić otvorili su u zadarskom naselju Crno kuću za organizirano stanovanje zadarskog Centra za pružanje usluga u zajednici. Kuća je vrijedna 630.000 eura, a namijenjena je djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djeci s problemima u ponašanju.

Objekt je sagrađen na terenu koji je ustupio Grad Zadar i rezultat je uspješne suradnje Zadra, Zadarske županije i resornih ministarstava, istaknuo je Piletić.