Nositelj liste HDZ-a u V. izbornoj jedinici Marin Piletić istaknuo je u srijedu, komentirajući izborne rezultate koji su u tom trenutku pokazivali da HDZ osvaja 65 mjesta, da postoji mogućnost i za još koji mandat, a na pitanje o suradnji s Domovinskim pokretom nije konkretno odgovorio.

S obzirom da je prebrojano više od 40 posto glasačkih listića i na trenutnih 65 mandata koji je HDZ s partnerima preliminarno dobio, postoji mogućnost za još koji mandat više, a onda to mijenja postavke već sutra ujutro, rekao je Piletić.

Potvrdio je da će HDZ u eventualnoj budućoj vladi nastaviti suradnju sa dosadašnjim partnerima, posebice nacionalnim manjinama . “Sasvim sigurno očekujem da će sve nacionalne manjine podržati buduću vladu koju će voditi Andrej Plenković i HDZ.

Piletić nije konketno odgovorio na pitanje o Domovinskom pokretu kao mogućem koalicijskom partneru u njihovoj vladi. Rekao je da je većina članova DP-a bila u HDZ-u, kao i predsjednik te stranke Ivan Penava, koji je dobio mandat gradonačelnika Vukovara kao član HDZ-a.

“Nama je u interesu da nastavimo s regionalnim razvojem svih dijelova Hrvatske. Nitko u ovih osam godina nije zapostavljen, od Istre, sjevera, juga pa ni u Slavoniji. Svi oni koji žele doprinijeti takvoj politici, vjerujem da će naći prostora da podrže treću Vladu Andreja Plenkovića i HDZ-a”, poručio je Piletić.