🖼️ PIKNIK U VINOGRADU Vinarija Kos Jurišić pokrenula predivnu turističku priču

16. svibnja 2020. Autor: prigorski.hrFoto & Video🖼️ PIKNIK U VINOGRADU Vinarija Kos Jurišić pokrenula predivnu turističku priču

Jučer popodne službeno je predstavljen novi turističko-ugostiteljski projekt izletišta Vina Kos Jurišić, simpatično nazvan „Piknik u vinogradu“.

Izletište se nalazi u mjestu Nespeš, samo nekoliko kilometara udaljeno od Svetog Ivana Zeline. Čaroban ambijent i ugostiteljski objekt sa smještajnim kapacitetima samo su dio turističke ponude ove uspješne vinarije.

Cijelu priču osmislila je gazdarica Đurđica Kos – Jurišić koja je zadužena za seosko domaćinstvo, dok se njezin suprug Mario Jurišić brine za podrum i proizvodnju vina. Kćerke Nikolina i Karla Jurišić isto su dio ovog krasnog projekta koji bi u doba korona krize trebao svim ljubiteljima vina i fine gastronomije ponuditi nešto drugačije.

Prema riječima direktorice Turističke zajednice grada Svetog Ivana Zeline Marinke Zubčić ovakav vid ponude idealan je za obiteljski turizam.

– Izletište Kos Jurišić prilagodilo se novonastaloj situaciji te su osmislili novi turističko-ugostiteljski projekt „Piknik u vinogradu“. Došli su na ideju košarica gdje si svatko može pronaći njemu odgovarajuću piknik košaricu u kojoj će se nalaziti domaće delicije s lokalnih OPG-ova. Nakon toga posjetitelj samo mora odabrati lokaciju u vinogradu gdje može imati predivan piknik sa svojom obitelji – poručila je Zubčić.

Dodala kako je sva hrana domaća.

– Piceki su pravi domaći iz zelinskog kraja, meso i naresci mesnice Kudelić, a sirevi i ostali proizvodi također su od lokalnih dobavljača. Košarice su od 250 – 380 kuna za dvije osobe – naglasila je Zubčić.

 

– Košarica „Picek“ je 360 kuna. Unutra se dobije litra domaćeg soka po izboru, butelja vina Kos Jurišić, litra mineralne, cijeli pohani picek, krumpir salata, pita od jabuka i domaći kruh. To bi zapravo bio ručak i za četveročlanu obitelj – rekla je direktorica turističke zajednice te istaknula kako je ovakav koncept turizma među prvima u Hrvatskoj.

Vlasnik vinarije Mario Jurišić kazao nam je kako je ideja suprugina, ali kako je u ovu priču uključena cijela obitelj.

– Supruga se bavi ugostiteljstvom, a ja se bavim vinarstvom. Ova kriza nas je sve šokirala pa smo odlučili nešto poduzeti. Nikad se nismo našli u takvoj situaciji gdje se zatvaraju kafići i restorani, no imali smo internet prodaju pa se nešto i uspjelo prodati. S obzirom da imamo ovakvu lokaciju i objekt mogli smo se prilagoditi ovim novim epidemiološkim mjerama pa je tako nastao „Piknik u vinogradu“ – za kraj kazao je Jurišić koji godišnje proizvede 20.000 litara vina.

mm/prigorski.hr

Facebook Comments