PIK VRBOVEC UPJEŠNO ODGOVORIO NA KRIZU „U proizvodnji dominantno koristimo domaću sirovinu, a za sve dobavljače iz zahvaćenih zemalja imamo alternativne opcije“

14. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno PIK VRBOVEC UPJEŠNO ODGOVORIO NA KRIZU „U proizvodnji dominantno koristimo domaću sirovinu, a za sve dobavljače iz zahvaćenih zemalja imamo alternativne opcije“

Davor Puklavec/PIXSELL


Nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija koronavirus proglasila globalnom pandemijom, a u Europi se na dnevnoj bazi povećava broj zaraženih, istražili smo kako se s time nosi naša najveća mesna industrija PIK Vrbovec.

Naime, s obzirom da je jučer Vlada donijela odluku kako se od ponedjeljka na dva tjedna zatvaraju sve osnovne i srednje škole te fakulteti i vrtići kako bi se spriječilo širenje virusa, a premijer Plenković najavio je odgodu plaćanja poreza na dohodak, poreza na dobit te plaćanje doprinosa, s ciljem kako bi sačuvala radna mjesta.

Provjerili smo kako koronavirus utječe na ovu prehrambenu kompaniju čija su najvažnija tržišta Italija,
Rumunjska, Švedska i Mađarska.

Davor Puklavec/PIXSELL

Kako doznajemo, u posljednjih nekoliko godina poslovanje PIK Vrbovca sve je više usmjereno upravo na izvoz. PIK Vrbovec svoje proizvode izvozi i u preko 15 zemalja Europske unije, a izvoz PIK-a čini preko jedne trećine ukupnog izvoza mesa i mesnih prerađevina u Hrvatskoj.

Komentar smo tražili i od same kompanije te ih upitali kako se njihovi zaposlenici i radnici nose s postojećim prijetnjama koronavirusa, s obzirom da je jedno od glavnih izvoznih tržišta Italija koja je do sada najjače pogođena europska zemlja ovim opasnim virusom.

Iz kompanije su istaknuli kako PIK Vrbovec brine o svojim zaposlenicima, kupcima i partnerima te su poduzete sve mjere kako bi se na nastalu krizu odgovorilo na najbolji mogući način.

– Odlukom uprave Društva PIK VRBOVEC plus d.o.o. formiran je tim koji svakodnevno prati situaciju, a propisane su i mjere prevencije i posebne upute.

Iako su i prethodno bile na iznimno visokoj razini, postrožene su mjere sigurnosti i higijenski standardi. Dodatno su u prostorima PIK-a objavljene Upute Ministarstva zdravstva koje su stalno dostupne svim zaposlenicima putem internih kanala komunikacije te su postavljeni zidni dezinfektori s dezinficijensom.

Propisane su i zabrane putovanja izvan RH i sudjelovanje na skupovima, a primjenjuju se i alternativne metode poslovnog komuniciranja – otkrili su iz PIK-a te dodali kako novonastala situacija trenutno nema negativan utjecaj na prodajne rezultate.

– PIK u proizvodnji dominantno koristi domaću sirovinu, a za sve dobavljače iz zahvaćenih zemalja ima alternativne opcije. Sve mjere sigurnosti, kojima PIK Vrbovec na odgovoran i proaktivan način pristupa ovoj situaciji, kontinuirano se provjeravaju i usklađuju s najnovijim preporukama ovlaštenih tijela RH – naglasili su za kraj iz ove hrvatske kompanije.

mm/prigorski.hr

Facebook Comments