– Zadarska policija ima određenih saznanja u događaju u Sukošanu. U ovom trenutku ne možemo reći odakle smo dobili dojavu i kada, ali policija poduzima sve mjere i radnje u svoj nadležnosti kako bi utvrdila što se uistinu dogodilo – kazali su u PU zadarskoj nakon što su se portalu zadarski.hr javili mještani Sukošana s informacijom da je u utorak 26. travnja njihov župnik Domagoj Kelava u središtu mjesta izudarao časnu sestru iz Samostana Klanjateljica Krvi Kristove u Sukošanu.

Incident se prema riječima sugovornika dogodio u poslijepodnevnim satima nasred ulice i naočigled mještana i slučajnih prolaznika. U srijedu popodne kad smo prvi put zvali policiju, nisu nam mogli potvrditi informacije o događaju. U četvrtak ujutro policija je imala “određena saznanja” i istražuje događaj.

– Vidno alkoholizirani župnik Domagoj Kelava, u naletu bijesa, ničim izazvan nekoliko puta je udario časnu sestru. Od siline udaraca, časna sestra starije životne dobi srušila se, zadobivši ozljede. Dok je bila u stanju šoka, netko od prolaznika priskočio joj je u pomoć. Ozljede koje je zadobila časna sestra i danas su vidljive, starica ja poplavila – kazao  je „užasnuti i konsternirani mještanin Sukošana. Dodao je da događaj nije prijavljen policiji, aludirajući da se cijeli slučaj namjerno želi zataškati.

Njegovu priču uspjeli su potvrditi dva neovisna izvora iz Sukošana. Oba izvora tvrde da se incident dogodio te da je svećenik Kelava napao časnu sestru i zadao joj nekoliko udaraca.