Pijani vozač naletio na zaustavljeno vozilo – poginula žena

13. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Crna kronika Pijani vozač naletio na zaustavljeno vozilo – poginula žena

Ilustracija/Davor Višnjić/PIXSELL


U prometnoj nesreći 25 minuta poslije ponoći na cesti između Županje i Štitara poginula je 55-godišnja vozačica automobila zaustavljenog uz rub kolnika, u koji je udario audi kojim je pod utjecajem alkohola upravljao 22-godišnjak, koji je teško ozlijeđen, a njegov suputnik nije ozlijeđen.

Kako je izvijestila vukovarsko-srijemska Policijska uprava, nesreća se dogodila na županijskoj cesti između Županje i Štitara 25 minuta poslije ponoći, kada 22-godišnji vozač iz Štitara zbog neprilagođene brzine nije pravodobno zaustavio osobni automobil Audi A4 županjskih registracijskih oznaka.

Prednjim dijelom automobila udario je u Opel Astru, također županjskih registracijskih oznaka, koji je bio zaustavljan uz desni rub kolnika, a za upravljačem je sjedila 55-godišnjakinja iz Županje.

U sudaru Opel Astra odbačena je na betonski most te se nakon rotacije zaustavila se na zelenoj površini, a Audi se prevrnuo na krov i zaustavio u odvodnom kanalu.

U prometnoj nesreći poginula je 55-godišnja vozačica; 22-godišnji vozač teže je ozlijeđen; a njegov suputnik nije ozlijeđen.

Očevidom koji je vodila zamjenica županijskoga državnog odvjetnika u Vukovaru utvrđeno je kako je 22-godišnjak vozio automobil pod 1,16 g/kg alkohola u krvi. (Hina)