Međimurska policija izvijestila je o prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 19 sati u Čakovcu, a u kojoj je ozlijeđen maloljetni pješak.

Naime, vozač rođen 1971. godine, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,24 g/kg, upravljao je osobnim automobilom, čakovečke registarske oznake, Zrinsko-frankopanskom ulicom.

Pritom se nije približavao obilježenom pješačkom prijelazu sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz.

Uslijed opisane situacije prednjim bočnim dijelom automobila udario je u maloljetnog pješaka koji je prelazio Zrinsko-frankopansku ulicu obilježenim pješačkim prijelazom.

Ozlijeđeni pješak vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju, dok će se težina ozljeda naknadno okvalificirati. Nakon zaprimanja liječničke dokumentacije slijedi pravna kvalifikacija događaja, navodi policija.

Zbog obavljanja očevida od 19.10 do 21.06 sati dio Zrinsko-frankopanske ulice od kružnog toka prometa do raskrižja sa Športskom ulicom bio je zatvoren za sav promet koji se odvijao okolnim ulicama.