Vozač (33) koji je u ponedjeljak sudjelovao u prometnoj nesreći na području Sinja nakon koje je pobjegao, bio je pod utjecajem alkohola, riječ je o recedivistu, a općinski prekršajni sudac ga je osudio na 15 dana zatvora, izvijestila je u srijedu splitsko dalmatinska policija.

Policijski službenici su nakon nesreće vrlo brzo pronašli trideset trogodišnjeg vozača kojeg su alkotestirali i utvrdili da je bio pod utjecajem alkohola od 2,15 g/kg. Doveden je u službene prostorije policije i smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja.

“Provedenim istraživanjem utvrdili smo postojanje osnovane sumnje da je 33-godišnjak pod utjecajem alkohola na području Sinja izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom jer nije držao razmak između vozila u koloni, nakon čega se udaljio se s mjesta događaja. U utorak je uz optužni prijedlog doveden na Općinski prekršajni sud. S obzirom da je recidivist i da postoji opasnost od ponavljanja prekršaja određeno mu je zadržavanje u trajanju od 15 dana”, rekao je policijski službenik Jerko Kurevija.