U namjeri da im nanesu teške ozljede, dvojica pijanih muškaraca su u Kloštar Ivaniću napali i pretukli drugu dvojicu, a jedan od nasilnika to je učinio iako je bio u prisutnosti dvoje maloljetnih članova obitelji, zbog čega ga policija tereti i za povredu djetetovih prava.

Iz zagrebačke policije u ponedjeljak su naveli kako su dovršili kriminalističku istragu nad 37-godišnjakom i 42-godišnjakom koje sumnjiče da su 18. veljače navečer, po izlasku iz lokala gdje su se opijali, napali 45-godišnjaka i 39-godišnjaka s namjerom da im nanesu teške ozljede.

Osumnjičeni su da su ih nogama i rukama izudarali po glavu u tijelu, nakon čega su pali na tlo, no nastavili su ih tući.

Liječnička pomoć je naknadno pružena 45-godišnjaku u ivanićgradskom Zavodu za hitnu medicinu, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen, dok 39-godišnjak nije zatražio pomoć liječnika.

Osumnjičeni 37-godišnjak i 42-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu zbog teške tjelesne ozljede u pokušaju.

Mlađeg je policija prijavila i zbog kaznenog djela povrede djetetovih prava, obzirom da je opisano nasilje počinio u prisutnosti dvoje maloljetnih članova obitelji, a čime je grubo zanemario svoju dužnost podizanja i odgoja.