Policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske, su 31. prosinca, u 1.45 sati, u Slavonskom Brodu, uočili biciklista koji krivuda suprotnom prometnom trakom, a koji se na raskrižju nije zaustavio na znak crvenog svjetla, izvijestila je policija.

Biciklist se također nije zaustavio unatoč naredbama policijskih službenika o zaustavljanju, već je nastavio vožnju da bi u
jednom trenutku izgubio nadzor nad biciklom i pao na kolnik.

Policijski službenici su mu odmah priskočili u pomoć, nakon čega se biciklist ustao, počeo galamiti te se dao u bijeg trčeći, no policijski službenik ga je sustigao te budući da je pružao aktivan otpor nad istim su primijenjena sredstva prisile.

Utvrđeno je da se radi o 27-godišnjaku, koji je pritom vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Alkotestom je u organizmu 27-godišnjaka očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2,15 promila te je zadržan u policijskoj postaji na otriježnjenju.

Liječničkim pregledom je utvrđeno da nema ozljeda i da je sposoban za daljnji postupak u policiji. Policijski službenici protiv 27-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Zakona o sigurnosti prometa na cestama, priopćila je Policijska uprava brodsko-posavska.