Policija je u subotu uhitila 43-godiišnjeg pijanog muškarca nakon dojave o pucanju iz vatrenog oružja u dvorištu obiteljske kuće u Suhopolju, a zatim mu je pronašla veću količinu oružja i streljiva, priopćila je virovitičko-podravska policija, dodavši da nitko nije ozlijeđen.

Nakon što su zaprimili dojavu o pucanju iz vatrenog oružja u subotu oko 2 sata ujutro, policajci su u dvorištu kuće zatekli muškarca s automatskom puškom u ruci, koji je zatim pokušao ući u kuću i zamijeniti spremnik, no u tome su ga spriječili brzom reakcijom i uz uporabu tjelesne prisile, ističe se u priopćenju Policijske uprave.

Na temelju naloga Županijskog suda u Bjelovaru provedena je pretraga doma i drugih prostora kojima se koristi 43-godišnjak koji je, dodaje se, dragovoljno izručio veću količinu oružja i streljiva.

Utvrđeno je da je 43-godišnjak bio pod utjecajem alkohola, a pregledan je u Općoj bolnici u Virovitici.

Osumnjičeni muškarac predan je pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom .

Slijedi mu i optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Virovitici zbog počinjenog prekršaja  Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.