Pedesetdvogodišnji muškarac koji je u utorak na proslavi Sv. Nikole u župnom uredu na širem imotskom području, u alkoholiziranom stanju i s puškom ušao u dvoranu punu djece, kazneno je prijavljen, a nakon istrage protiv njega je podnesen optužni prijedlog, izvijestila je u srijedu splitska policija.

Policija je dojavu o dolasku pijanog i naoružanog 52-godišnjaka u dvorani u sklopu Župnog ureda na imoćanskom području dobila u 17,35 sati. Policijski službenici su odmah otišli na mjesto događaja i ispred dvorane zatekli 52-godišnjaka u alkoholiziranom stanju s lovačkom puškom koju je ilegalno posjedovao.

Uhićen je i priveden te mu je oduzeta puška. Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je s puškom ušao u dvoranu u kojoj se nalazio veći broj djece kojima su se u tom trenutku dijelili darovi za Svetoga Nikolu.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 52-godišnjaka je podnesen Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

(Hina)