Pijan, bez vozačke i na skuteru bez registracije pobjegao s mjesta nesreće

10. lipnja 2021. Autor: prigorski.hr Crna kronika Pijan, bez vozačke i na skuteru bez registracije pobjegao s mjesta nesreće


Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska izvijestila je o prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu 9. lipnja oko 17.15 sati u Grabovnici, u Ulici Ante Starčevića.

Naime, 28-godišnjak se kretao sa skuterom bjelovarskih registracijskih oznaka iza automobila bjelovarskih registracijskih oznaka kojim je upravljala 33-godišnjakinja. Ona je dala lijevi pokazivač smjera u namjeri da skrene ulijevo u svoje dvorište, dok je 28-godišnjak započeo radnju pretjecanja vozila na nedovoljnoj udaljenosti te je prednjim dijelom skutera udario u zadnji lijevi branik automobila, zbog čega je izgubio kontrolu nad skuterom i pao na kolnik.

Nakon rasprave s 33-godišnjakinjom, 28-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da s njom nije ispunio europsko izvješće ili na drugi način razmijenio podatke. On je naknadno pronađen, a na skuteru je napravljen očevid.

28-godišnjaku je alklotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 2,76 g/kg. Nadalje je utvrđeno da je upravljao skuterom prije stjecanja prava na upravljanje i da je na skuteru istekla registracija.

On je uhićen i priveden u službene prostorije policije do privođenja, uz optužni prijedlog, na nadležni Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru.

Facebook Comments