Teniski klub Đurđevac prošlog je vikenda ugostio najmlađe teniske natjecatelje na Otvorenom prvenstvu Đurđevaca u tenisu koje se održalo u sklopu programa Picokijade, javljaju iz gradske uprave.

Više od 60 tenisača naše regije se nadmetalo u kategorijama od 8, 9 i 10 godina. Najjača i najbrojnija kategorija do 10 godina donijela je pregršt dobrih mečeva i neizvjesnost do samog kraja.

Andrej Sofka iz Daruvara odnio je pobjedu kod dječaka. Nastupili su i domaći tenisači i ostvarili dobre rezultate. David Fuček osvaja treće mjesto na turniru, polufinale zlatne skupine, a Petar Ivančic u zlatnoj grupi u četvrtfinalu.

Fuček Rok i Luka Širec upisali su pobjede na prvom turniru i zauzeli treće mjesto brončane grupe. Dominik Samarija također je zaigrao u brončanoj, a Mijo Markovica osvaja drugo mjesto zelene grupe.

Kod djevojčica turnir osvaja Lara Marenić iz Virovitice. Vida Lazar i Lana Divjačko upisuju prve pobjede na svojoj prvoj desetki. Vida je igrala u finalu brončane grupe, a Lana u polufinalu brončane. Na devetki prvo mjesto ponovo osvaja Lara Marenić, a domaća Vida zauzima treće mjesto srebrne grupe, dok je Mijo drugo mjesto brončane.

– Čestitke svima tenisačima na osvojenim rezultatima i zahvala svim pomagačima koji su pomogli u organizaciji ovog velikog turnira – poručili su iz Teniskog kluba Đurđevac.