Proteklog  vikenda,  u nedjelju 10. srpnja, na streljani  Pampas u Osijeku, održano je Prvenstvo Hrvatske u gađanju serijskom malokalibarskom puškom za kadete i kadetkinje u disciplinama trostav 3×10 i 20 hitaca ležeći.

Otvorena streljana, vrijeme vjetrovito s izmjenjivim sunčanim i oblačnim periodima kao i dan prije. Na streljačkim mjestima se nalaze mladi i ne previše iskusni strijelci koji u dosta zahtjevnim uvjetima imaju cilj napraviti što bolji rezultat. Za uspjeh je bilo potrebno gađati koncentrirano i paziti na promjene vremena. Strijelci Streljačkog kluba „Križevci 1252“ su opet pokazali kako mogu želju pretvoriti u uspjeh svojom upornošću i napornim treninzima.

U disciplini trostav 3×10, ekipa kadeta (Karlo Sačarić, Marko Pofuk i Gabrijel Poljanek) sa 697 krugova osvojila je 1. mjesto.

Nakon osnovnog i finalnog gađanja (u finalu nastupa 8 najboljih iz osnovnog gađanja), pojedinačno kod kadeta:

1. Karlo Sačarić                             314,5 krugova (osnovni 230 + 84,5 finalni)

2. Marko Pofuk                             312,0 krugova (osnovni 237 + 75,0 finalni)

6. Gabrijel Poljanek                     294,2 krugova  (osnovni 230 + 64,2 finalni)

11. Filip Črnec                                196   krugova

Bilo je to ludo finale u kojem je u 10 hitaca bilo baš svega. Strijelci su mijenjali pozicije i nije se moglo znati koji će poredak biti sve do zadnjeg hitca. Marko je uspio zadržati 2. mjesto iz kvalifikacijskog meča i postao je viceprvak.

Karlo je u finale ušao kao 5. sa 7 krugova zaostatka i krug po krug je smanjivao zaostatak da bi sa zadnjim metkom pogodio 10.2 što je bilo taman za preuzimanje vodstva i osvajanjem prvenstva.

Karlo je tako drugu godinu za redom prvak Hrvatske!

U disciplini 20 hitaca ležeći, ekipa kadeta S.K. “Križevci 1252”  (Karlo Sačarić, Marko Pofuk i Gabrijel Poljanek) sa 484 krugova osvojila je 4. mjesto.

Zadnja disciplina ovog vikenda nikog nije ostavila ravnodušnim. „Prve violine“ su izgleda nakon dva dana napornih natjecanja, buđenja u 4 sati ujutro u subotu i nedjelju te putovanja do Osijeka bili već i umorni te nisu napravili što su očekivali.

Ali, uvijek ima taj „ali“, dva strijelca Borna i Mario su zabljesnuli i napravili odlične rezultate! Nadmašili su znatno bolje i iskusnije strijelce, pogotovo Borna kojem je ovo prvo prvenstvo i općenito prvo natjecanje u malom kalibru na državnom nivou. Obojica su izborili finale i osigurali si poziciju u prestižnom klubu najboljih 8 kadeta u Hrvatskoj.

Nakon osnovnog i finalnog gađanja (u finalu nastupa 8 najboljih iz osnovnog gađanja), pojedinačno kod kadeta:

7.  Mario Mrvčić-Žumbar                 249,4 krugova   (osnovni  168 + 81,4 finalni)

8.  Borna Sačarić                                242,9  krugova   (osnovni  168 + 74,9 finalni)

10.Karlo Sačarić                                 167  krugova

14.Marko Pofuk                                  161 krug

17.Gabrijel Poljanek                          156 krugova

23.Filip Črnec                                     148 krugova

U kategoriji mlađi kadeti, Borna Sačarić sa 168 krugova osvojio 4. mjesto, a Filip Črnec sa 148 krugova 7.mjesto.

U disciplini 20 ležeći nastupila je i kadetkinja Lana Mihoci koja je sa 136 krugova plasirala na 17. mjesto. Lana nažalost nije uspjela pokazati svoju kvalitetu zbog tehničkih problema s puškom. U takvim uvjetima je zapravo i čudo kako je uspjela išta pogoditi. Mnogi drugi bi odustali, ali Lana je pokazala sportski duh i dala je sve od sebe na ponos kluba te je čak bila i bolja od nekih strijelkinja.

kadeti 3x10 filip crnec i karlo sacaric kadeti 3x10 karlo prvak hrvatske kadeti 3x10 medalje kadeti ekipno trostav zlato