Predsjednik Mosta Božo Petrov u srijedu je izrazio žaljenje zbog odlaska bračnog para Raspudić te istaknuo da im stranka nije postavljala nikakve uvjete vezano uz listu za Europski parlament i izrazio nadu u buduću suradnju s njima u Saboru.

“Htjeli smo da budu svi na listi (za Europski parlament), kolegica Selak Raspudić i kolega Raspudić odabrali su opciju da se ipak povuku, meni je zasta žao”, izjavio je Petrov na konferenciji za novinare nakon što je Marija Selak Raspudić potvrdila da je došlo do raskola. Kao jedan od razloga navela je i Marina Miletića zbog kojega odustala nositi Mostovu listu za Europski parlament.

Poručila je da će nastaviti djelovati kao nezavisna zastupnica, a kao nezavisni zastupnik djelovat će i Nino Raspudić.

Mediji su objavili da je u Mostu došlo do svađe oko sastavljanja liste za EU izbore, koja je završila razilaženjem s Ninom Raspudićem, ali i njegovom suprugom, Marijom Selak Raspudić. Ona nije bila članica Mosta već izabrana na njihovoj listi i u saborskim klupama je djelovala kao nezavisna, dok je njezin suprug Nino bio član stranke.

Petrov je demantirao problem oko sastavljanja liste te naveo da je do razmirice između Selak Raspudić i Miletića došlo tijekom kampanje kada se on od nje javno ogradio pa se poslije ispričao. Odbacio je tezu da je stao na Miletićevu stranu poručivši da je na strani Mosta kao stranke.

“Nisam stao ni na jednu stranu, htio sam i nju i Nina, i Miletića, i Grmoju, i Troskota, ja sam ih htio sve na listi, ali oni to nisu mogli prihvatiti. To je njihov izbor, od strane Mosta nije bilo nikakvih uvjeta”, rekao je Petrov.

Ne misli, kaže, da mu je pukla stranka, objašnjava da će kolege Raspudić djelovati samostalno te se nada suradnji u Saboru.

Most odbija suradanju s HDZ-om, Možemo! i SDSS-om

Petrov je poručio i da Most odbija političku suradnju nakon parlamentarnih izbora s HDZ-om, Možemo! i SDSS-om.

“Što se tiče naše suradnje s Domovinskim pokretom, i Hrvatski suverenisti i Most smatraju da se trebaju okupiti političke stranke oko inicijative da se smijeni ovakva vlast, ali ne pod bilo kakvu cijenu”, rekao je Petrov.

SDP-ovu inicijativu da se konstituira Sabor bez HDZ-a, Petrov kaže da će Most prihvatiti ako SDP ne bude inzistirao na lijevim anacionalnim politikama.

“Ukoliko će SDP prihvatiti naše politike i naše vrijednosti, a to je da se neće provoditi lijeve anacionalne politike na bilo kakav način, i da će se ići u korist građana, onda se može ići u konstituiranje Sabora, učiniti da se donese određeni set zakona koji će ići u korist građana”, rekao je Petrov.

Onda bi se, kaže, moglo raspravljati ili o novim izborima ili o sastavljanju neke tehničke vlade, ali pod uvjetima koje je Most davno rekao, a to je da će ta vlada biti bez korupcije i neće provoditi lijeve politike.