U utorak navečer u showu ‘Večera za 5 na selu’ kuhalo se, jelo i zabavljalo kod domaćice Petre Brodar iz Gornjeg Jesenja, a njezini tradicionalni specijaliteti i veselo iznenađenje pomogli su joj da osvoji visoke bodove.

Druga ovotjedna domaćica u Krapini i okolici bila je nasmijana Petra koja je svoje goste ljubazno dočekala domaćim rakijicama i sokom te tako već na prvu osvojila simpatije gostiju.

„Jako nas je lijepo dočekala i iznenadila domaćim aperitivom, bilo je baš lijepo“, pohvalio ju je Mario na samom početku, a onda su dečki nazdravili sokićem od jabuke, a djevojke glogovom rakijicom za dobru večeru.

vecera1

Petra je svojim gostima za predjelo ponudila domaći kruh s bućinim sjemenkama, koji i inače radi svojoj obitelji, te domaći namaz od sira i vrhnja s raznim dodacima poput – vlasca, špeka i češnjaka.

„Meni je sir i vrhnje bilo bolje nego kod Marija. Predjelo je bilo jako ukusno, ne bih ništa mijenjala svaka čast. I Petra je kao domaćica bila sjajna, vodila je brigu o nama gostima, izvrsno“, pohvalila ju je Maja, a onda je na stol stiglo glavno jelo – svinjska vratina u umaku od gljiva s domaćim mlincima.

„Jako je fino, potrudila si se“, komentirao je zadovoljno Mario kojem se jako svidjelo glavno jelo i to što je na tanjuru bilo ponuđeno meso, a Vjekoslav je imao zamjerku što domaćica nije servirala sol i papar na stol.

Soli i papra nije nedostajalo u desertu – domaćim štruklima od jabuke, ali je zato Maji i Sanji nedostajalo šećera, dok je Mariju i to bilo po volji.

„Okus deserta je iznenađujuće dobar, nije bio presladak, fino topli, baš za desetku!“ priznao je Mario koji je od početka do kraja večere imao samo riječi hvale za svoju konkurenciju. Cijelu priču zaokružilo je veselo iznenađenje – prijatelj na harmonici koji je odsvirao i zapjevao poznate zagorske pjesme. Vesela atmosfera ponijela je goste i podigla ih na noge pa su svi zajedno zapjevali i zaplesali.

„Svaka čast, Petra, bilo je sve savršeno, čista desetka!“ kazao je Mario i domaćicu ocijenio najvišom ocjenom. Maja i Sanja večeru su ocijenile devetkom, dok je Vjekoslav Petri dao ocjenu osam: „Sve je bilo super, samo je falilo soli i papra na stolu.“

Tako je Petra zaradila ukupno lijepih 36 bodova i tako prešla u vodstvo.

vecera4

„Ovaj će tjedan biti ekstra napeto! Svi smo gladni, svi radimo neka svoja tradicionalna jela i očekujemo puno“ komentirao je Mario koji je primijetio da svi natjecatelji u ovom tjednu pucaju na pobjedu.

Trenutno je Petra najbliže tome, a može li je Maja prestići – pogledajte u srijedu u 20 sati na RTL-u!