PETICIJA Stanovnici koprivničkih kvartova protiv vrana: ‘Neshvatljivo je da su ovakve štetočine zaštićene dok čovjek nije’

25. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno PETICIJA Stanovnici koprivničkih kvartova protiv vrana: ‘Neshvatljivo je da su ovakve štetočine zaštićene dok čovjek nije’

Nikola Cutuk/PIXSELL


Nakon višegodišnjeg terora koji po čitavoj Koprivnici nad njenim stanovnicima vrše vrane, ili kak to stručnjaci iz raznoraznih udruga za zaštitu životinja zovu – gačci, stanovnici kvartova u blizini Srednje škole uputili su gradonačelniku Jakšiću peticiju – apel da se konačno nešto konkretno poduzme.

– Pozivamo također i medije da se priključe ovoj akciji jer je neizdrživo živjeti u blizini njihovih staništa, vjerujemo i u drugim dijelovima grada. Vrane su se razmnožile do neslućenih razmjera, teroriziraju stanovnike svojim graktanjem, izmetima, a desilo se i par napada na ljude koji su ih htjeli otjerati iz svoje blizine – poručio je Davorin Valeš iz Koprivnice.

Dodao je kako mu je neshvatljivo je da ‘su ovakve štetočine zaštićene dok čovjek nije’.

Inače, borba s vranama u Koprivnici traje godinama te su brojni građani iz raznih gradskih područja više puta upozoravali gradske vlasti, sadašnju i prijašnje na problematične situacije. Naime, osim što su bučne do te mjere da mještani ne otvaraju prozore stanova i kuća, svojim izmetima uništavaju i automobile građana.

Od prošle godine gradske su vlasti drastično ‘poštucale’ stabala kod bolnice, željezničkog kolodvora te u gradskom parku, sve odreda stalna prebivališta vrana, pa su od ove godine ‘na piku’ ovih pametnih ptica prigradski naselja, posebice Vinice.

U nastavku prilažemo peticiju.

Facebook Comments