Petero novooboljelih u Dugom Selu, troje u Vrbovcu

10. lipnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Petero novooboljelih u Dugom Selu, troje u Vrbovcu

Foto: Damir Fpehar/PIXSELL


U Zagrebačkoj županiji je u posljednja 24 sata zabilježeno 29 novooboljelih od covida-19, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Po pet novooboljelih je u Samoboru, Velikoj Gorici i Dugom Selu. Četiri novooboljele osobe su u općini Brckovljani, tri u Vrbovcu, dvije u Ivanić-Gradu. Po jedna novooboljela osoba je u Zaprešiću i općinama Brdovec, Jakovlje, Stupnik i Farkaševac.

Ozdravilo je devet osoba. Trenutno su aktivna 184 slučaja.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas do 10 sati evidentirano je 30.264 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 30.005 osoba, a 75 osoba je umrlo.

Od danas, u svih osam ispostava Domova zdravlja županije, ustrojeni su posebni timovi za cijepljenje koji će raditi u ambulantama posebnog dežurstva te će cijepiti sve zainteresirane stanovnike Zagrebačke županije protiv covid-19.

“Tako će svi stanovnici koji se žele cijepiti, osim kod svojih liječnika obiteljske medicine, moći to napraviti i u ambulantama posebnog dežurstva uz prethodnu telefonsku najavu”, ističe u priopćenju Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije. (Hina)

Facebook Comments