Nakon još jedne burne godine okolišnih problema, približava nam se vikend četvrtog Malog zelenog festivala u Križevcima. Ovu godinu mnogi će pamtiti kao godinu ekstremnih suša, požara, kao i nepredviđenih jakih kiša i poplava. I ove godine otvaraju nam se nova pitanja u kojima tragamo za odgovorima i rješenjima.

Nalazimo li se u ekstremima klimatskih promjena? Koliko je za to odgovoran sustav, koliko mi kao pojedinci i pojedinke podržavajući takav sustav? Kako će izgledati budućnost nastavimo li ovako? Postoje li rješenja? Koji su primjeri dobrih praksi? Na koje sve načine možemo djelovati i utjecati na promjenu?

Kao i prethodnih godina, cilj Malog zelenog festivala informirati je i obrazovati građane i građanke o alarmantnom stanju u okolišu koje se sve više pogoršava u tijeku neoliberalizma, potrošačkog društva i eksploatatorskih praksi diljem svijeta.

I ove godine program festivala biti će ispunjen tribinama, predavanjima, projekcijama filmova i radionicama s namjerom poticanja građana i građanki svih uzrasta da razmisle o okolišu kao o nečemu što pripada svima nama, kao nešto što moramo čuvati, jer osim što imamo pravo na zdrav okoliš, imamo i odgovornost prema njegovu očuvanju.

Pozivamo sve koji se žele informirati i naučiti nešto novo, da nam se pridruže u petak i subotu ,17. i 18.11.2017., u dvodnevnom programu festivala, stoji u pozivu organizatora.

mali zeleni festival

PROGRAM
Mali Zeleni Festival, 17. i 18.11.2017.

Petak 17.11.2017.
9-11 h [Gradska knjižnica „Franjo Marković“ ]: „Plesna šumska haljina jeseni“, radionica za djecu
12.15- 14h [Galerija K2] : „Kritika konzumerizma i kako utjecati na prekomjernu potrošnju u lokalnoj zajednici“, radionica za srednjoškolce i srednjoškolke
18 – 20.30h [Galerija K2] : „Književna večer klimatske fikcije“, predavanje i predstavljanje zbirke „Homo Climaticum“
21 – 04h [Klub kulture] :
Little Band Revolution & Massive Vibezz predstavljaju:
RAGGALUTION + Vedasara Dub
besplatan ulaz

Subota 18.11.
15 – 16h [Galerija K2] : „Pravo na čist i zdrav okoliš kao ljudsko pravo“, predavanje
17 – 18h [Galerija K2] : „Tko reciklira, profitira“ , tribina
19h – 20h [Galerija K2] : „Centri za ponovnu upotrebu, primjeri dobre prakse“, predavanje
20h – 21-30h [Galerija K2] : „Bag it!“ , projekcija dokumentarnog filma

prigorski.hr