Hrvatski rukometni izbornik Goran Perkovac napravio je jednu izmjenu uoči utakmice Hrvatske i Rumunjske koja se igra danas od 18 sati, umjesto Kristiana Pilipović, u sastav je uvršten Dominik Kuzmanović, a Ivan Martinović ipak ne mora na operaciju ramena, priopćio je u utorak Hrvatski rukometni savez.

Tako Perkovac u ovom trenutku ima tri vratara na raspolaganju – Matej Mandić, Filip Ivić i Dominik Kuzmanović – a do sat vremena prije početka susreta mora donijeti odluku koja će dvojica vratara biti prijavljena za utakmicu s Rumunjskom.

Istodobno, manjih problema s povišenom temperaturom ima Veron Načinović. Uoči odlaska u SAP Arenu na utakmicu s Rumunjskom, na sastanku igrača izbornik će procijeniti njegovo stanje i odlučiti hoće li biti u sastavu ili ne, a moguća zamjena je treći kružni napadač Tomislav Kušan.

I za kraj, nakon brojnih konzultacija i razgovora s liječnicima u Hrvatskoj i Njemačkoj, definitivna odluka je da se ozljeda ramena Ivana Martinovića liječi konzervativnim putem, a ne operacijom. Martinović će večeras bodriti reprezentaciju na utakmici protiv Rumunjske, a od sutra, 17. siječnja 2024. godine, kreće s rehabilitacijom.

“Bila su mi jako teško ova zadnja dva dana i bilo mi je teško to prihvatiti. Ali cijela ekipa je bila uz mene, pomogli su mi. Tu sam još i gledat ću utakmicu. Sad mi je lakše”, rekao je Martinović,

“Dobio sam dosta mišljenja  o svemu i ujutro sam bio kod specijalista za rame i pala je odluka da ne moram na operaciju. Sad su rekli mjesec-dva i onda na rehabilitaciju i ako bog da bit ću spreman za mjesec dva. Dogovorio sam se s klubom da neću operirati i za mene je  olakšanje što ne moram . Ako sve bude u redu bit ću spreman za kvalifikacije”, zaključio je Martinović koji se ozlijedio u susretu protiv Austrije.