Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se u nedjelju u Zagrebu gdje će do subote odrađivati prvu fazu priprema za nastup na Europskom prvenstvu koje će se održati u Njemačkoj od 10. do 28. siječnja.

Izbornik Goran Perkovac za ovaj je prvi dio priprema pozvao 21 igrača među kojima nema onih iz njemačke, francuske i poljske lige koji još uvijek imaju klupske obveze.

“U prvoj fazi cilj je osvježiti igrače koji su puno igrali, a ove koji su manje igrali pripremiti za drugu fazu u kojoj bismo onda trebali puno više raditi na taktci za Europsko prvenstvo”, kazao je Perkovac.

Tijekom druge faze pripema, koje će početi nakon Božića u Poreču Hrvatska će odigrati i dvije pripremne utakmice protiv Crne Gore i Slovenije u sklopu Croatia Cupa.

“Protivnici su neugodni, igraju brz rukomet što i mi želimo, a želimo i testirati kako vršimo tranziciju”, najavio je taj turnir Perkovac, a zatim i najavio EP na kojemu će Hrvatska u prvom krugu natjecanja igrati u Mannheimu protiv Španjolske (12. siječnja), Austrije (14. siječnja) te Rumunjske (16. siječnja):

“Španjolska je vjerojatno najjači protivnik, ali ni Austrija niti Rumunjska nisu za podcijeniti. Morat ćemo se jako dobro pripremiti jer Austrija je sve bolja, Rumunjska isto pomalo dolazi. Ne možemo se niti jednog trentka opustiti, a ja to niti ne želim. Ako iz grupe odemo s dva boda, tko zna dokle možemo dogurati”.