Najveći gubitak iz utakmice protiv Austrije je ozljeda Ivana Martinovića, ali u reprezentaciji postoje igrači koji ga mogu dobro zamijeniti, kazao je hrvatski rukometni izbornik Goran Perkovac.

“Ozljeda Martivnovića je naš najveći gubitak: I dalje možemo biti prvi u grupi, ali je najgore što smo njega izgubili. On na žalost ima težu povredu ramena i sigurno ide na operaciju. Žao mi ga je sa sportske, ali i ljudske strane”, dodao je, napomenuvši kako će ga zamijeniti igrači koje ima u momčadi.

“Vjerujem u ove momke sto posto, imamo karakter i imamo dva mlada momka. Dat ću im svoje puno povjerenje, to su zaslužili i neka to pokažu na terenu”, nastavio je.

Što se tiče suparnika, Rumunjske s kojom Hrvatska na Europskom prvenstvu igra sutra, Perkovac je uvjeren da će njegovi igrači dobro odigrati.

“Oni igraju agresivnu obranu, čak do grubosti i imaju isto dobru tranziciju. Bez bez obzira na ova dva poraza, moramo se pripaziti, ne smijemo im davati lopte jer to znaju iskoristiti. Imaju dobrog vratara, ali nemam strah, mi smo bolji od njih, naši momci će to odraditi korektno i dobro i opet ćemo biti na onom putu kojeg smo zacrtali”, kazao je Perkovac osvrnuvši se na rumunjskog izbornika Španjolca Xavija Pasquala

“On će sigurno dobro pripremiti ekipu, da nas dobiju i da Španjolska bude ispred nas”, dodao je Perkovac.

“Izabrali smo teži put, malo smo si zakomplicirali, ali sve imamo pod kontrolom i idemo na onaj put koji smo zacrtali da prođemo u drugi krug s dva boda “, kaže izbornik koji je dodao da se reprezentaciji priključuje Dominik Kuzmanović koji je uložio puno u pripreme i zaslužio je biti ovdje.

Luka Lovre Klarica i Marin Jelinić također smatraju da je Martinovićeva ozljeda veliki gubitak za momčad.

“Igrati za reprezentaciju je jedna velika odgovornost. Moram igrati na pravom nivou I moram zamijeniti Ivana koji se ozlijedio”, kazao je Klarica koji se nada da će se Martinović nakon operacije uspješno vratiti.

“Sad atmosfera u reprezentaciji ne smije pasti. Izgubili smo bod, ali moramo biti svjesni da to nije naša najbolja izvedba i da moramo pobijediti kako bi u drugi krug prenijeli dva boda”, dodao je osvrnuvši se kratko na Rumunje.

“Imaju solidnog golmana, a vanjska linija je okosnica ekipe. Mi bismo trebali iskoristiti njihovo vraćanje u obranu jer se tu dosta krivo vraćaju i mi moramo iskoristiti prostore koji se pritom stvaraju”, nastavio je Klarica.

Jelinić smatra da se i iz ovog remija može izvući nešto dobro.

“Dobra stvar je što su nas spustili na zemlju, da shvatimo da u svaku utakmicu moramo ulaziti maksimalno ozbiljno. Nadam se da se to neće dogoditi i u drugim utakmicama i da ćemo proći u drugi krug s dva boda”, kazao je Jelinić

“Rumunji su dobra ekipa, rezultat ne govori baš tako, ali imaju vrhunskog španjolskog trenera. Mislim da imaju izuzetnu vanjsku liniju koja je uigrana, igraju španjolski sistem u obrani koji je agresivan, ali mislim da imamo vremena za pripremu što se tiče obrane i napada i da ćemo odigrati još jednu vrhunsku utakmicu kao protiv Španjolske”, zaključio je Jelinić.

Hrvatska i Rumunjska su samo dva puta do sada igrale međusobno na velikim natjecanjima, a u obje utakmice je Hrvatska slavila.

Ogled s Rumunjskom na rasporedu je sutra s početkom u 18 sati.