Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Goran Perkovac je nakon poraza od Francuske (32-34) rekao da je “ponosan na svoju momčad, jer se borila svim srcem”, ali da je na kraju presudilo iskustvo koje je bilo na strani Francuza.

“Ponosan sam na svoju momčad, jer se borila svim srcem u teškoj utakmici. Imamo mladu ekipu, a većina igrača će biti na raspolaganju još deset godina. To je naš zalog za budućnost. Ne mislim da smo danas bili lošiji od Francuza, Bili smo na istoj razini, ali presudilo je iskustvo francuske reprezentacije koja nas je kaznila za naše pogreške, za naše ‘gluposti’ kad smo im bacali lopte u ruke”, rekao je izbornik Perkovac za mrežni portal Europske rukometne federacije (EHF) nakon dvoboja.

“Najveću glupost smo napravili kod 26-27, kad smo s igračem više u polju dvaput izgubili loptu i Francuzi su nam zabili na ‘prazna vrata’. To je odlučilo utakmicu”, naglasio je hrvatski izbornik.

Francuski izbornik Guillaume Gille je jasno dao do znanja koliko je sretan što je njegova momčad uspjela doći do pobjede.

“Nije bilo lako pronaći put do uspjeha i zato sam sretan što smo otvorili glavnu rundu pobjedom. Znali smo da će svaka utakmica biti velika borba, što se pokazalo i večeras. Ponosan sam što su moji igrači uspjeli napraviti u vrlo intenzivnom doboju. Ključno je što imamo kvalitetu u momčadi pa možemo dosta rotirati. Čini mi se da smo imali malo više koncentracije nego hrvatski igrači i da su nam detalji donijeli pobjedu.”