Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Goran Perkovac glavni uzrok 26-29 poraza od Mađarske u 2. kolu drugog kruga Europskog prvenstva kojim su izgubljeni svi izgledi za prolazak u polufinale pronašao je u nedostatku energije kod njegovih igrača.

“Od prve sekunde se vidjelo da nismo pravi. Imali smo plan da pretrčimo Mađare, da im ‘guramo u leđa’. Međutim, to je bilo toliko sporo i negledljivo. Čak su Mađari, ovako teretni i teški, pretrčali nas. Ispraznili su nam se ‘akumulatori’, bili smo neprepoznatljivi na terenu. Tražili smo najteža, komplicirana rješenja koja uopće nisu bila potrebna jer Mađari danas nisu odigrali ništa posebno. Nismo zaslužili pobjedu jer nismo igrali dobro. Protiv Francuske energija je bila prisutna, bili smo ‘živi’ i vraćali se, ali danas smo igrali slabo. Svaka kretnja naših igrača bila je spora i zato smo izgubili bodove koji bi nam bili zlata vrijedni”, rekao je Perkovac.

Iako više nema izgleda za prolazak u borbu za medalje, Perkovac vjeruje kako će njegovi igrači pronaći motivaciju za utakmice protiv Islanda u ponedjeljak i Njemačke u srijedu.

“Imamo još dvije utakmice, treba se stvarno konsolidirati i probati ih dobiti jer nije niti borba za peto mjesto loš rezultat”.

Slično kao izbornik razmišlja i Mateo Maraš:

“Bili smo spori, usporili su nas dosta i Mađari. Imali smo puno tehničkih grešaka, promašili neke ‘zicere’ i to nas je koštalo pobjede. I neki odbijanci koji su trebali ići nama završili su kod njih.
Idemo po maksimalni učinak u preostale dvije utakmice”.