Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Ivan Penava rekao je u srijedu da nema pomaka oko “vrbovanja” Mosta za koaliciju jer razgovore nije vodio s njihovim predsjednikom već “jurišnicima”, dok im iz Mosta poručuju da je jedini cilj DP-a otjerati dio njihovih birača i ući u vlast s HDZ-om.

“Pa ne zasad, nažalost ne. Čuli smo različite aktere, osobno bih više volio da smo čuli i predsjednika Mosta Božu Petrova. Tu sam se jedino, kako gledam na situaciju, kolege i svjetonazorsku bliskost, nadao, od kolege Nikole Grmoje i Nine Rastudića apsolutno to nisam ni očekivao”, kazao je Penava na konferenciji za novinare u Saboru.

Rukovodeći se primjerom ljevice, nadao se, kaže, pragmi i neumoljivoj logici matematike te da će prevladati razum.

Na upit zašto misli da Petrov misli drugačije od njih trojice, Penava smatra da je tu bilo moguće tražiti “nekakav oslonac na kojem je bilo moguće graditi priču, potencijalnih mogućosti za nešto”.

“S jurišnicima sa strane je teško s aspekta ozbiljnosti priče”, dodao je.

“Ali ako je to passe, treba ostaviti iza sebe i usmjeriti se, barem će se DP usmjeriti, na one koji imaju dobru volju”, naglasio je. Poručio je da to ne znači da zatvaraju vrata i da su mogli kroz sinergiju napraviti jak treći blok.

Grmoja: Žele samo ući u vlast s HDZ-om

“Oni ne žele s nama uopće suradnju, to je jasno, oni imaju svoju matematiku, a ta matematika je otjerati dio birača od nas s tom pričom kao da oni žele ujedinjenje, a mi ne želimo”, ustvrdio je Mostov zastupnik Nikola Grmoja na konferenciji za novinare u Saboru.

Tvrdi da DP želi samo jedno – “ući u vlast s HDZ-om, dokopati se ministarstva poljoprivrede i ministarstva gospodarstva, ostvariti interese onih tajkuna koji ih financiraju”.

“Božo Petrov je predsjednik Mosta. Ako je Božo Petrov, koji ima puno veći utjecaj od mene u Mostu, za nešto, onda bi sigurno to u Mostu i prošlo. Tako da te priče ne stoje”, poručio je taj zastupnik.

Na Penavine prozivke da je jurišnik Grmoja odgovara da mu je jasno zašto ga tako zove – jer najsnažnije u Hrvatskom saboru napada njihovog mecenu Pavla Vujnovca.

“Ja jurišam na Vujnovca, a on je taj juriš na Vujnovca usporedio s jurišom i napadom na Vukovar. Toliko o Penavi i ovima iz DP-a, kazao je.