Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava izjavio je u subotu u Osijeku da je Hrvatska “na udaru” globalističke agende koja želi zatrti sve što ima veze s nacionalnim promišljanjem te brisanja svih domovinskih i domoljubnih vrijednosti.

Penava je na konferenciji za novinare, u sklopu prve stranačke klauzure, ustvrdio da se cjelokupna agenda već godinama odvija kroz zatvaranje proizvodnih pogona u Hrvatskoj, poput nedavno Inkera u Zaprešiću te sisačke Rafinerije ili virovitičke Šećerane.

Taj se proces, istaknuo je, ne događa slučajno, već ga provode Andrej Plenković i HDZ, a na toj globalističkoj agendi su, kako tvrdi, i druge stranke, poput Možemo, te se ovih dana ona “najavljuje kroz pokušaj nasrtaja na obitelji i svjetonazor, kroz brisanje granica između spolova i nametanje rodne ideologije”.

Korak po korak dolazi globalistička neman, kuca nam na vrata, mijenja naš svjetonazor, pokušava promijeniti tko smo i što smo. To je ono što za cilj ima brisanje svih domovinskih i domoljubnih vrijednosti, a tome se jedino možemo suprotstaviti domovinskim duhom, jasno izrečenim stavovima da DP predstavlja branu takvim procesima, istaknuo je Penava.

Na pitanje novinara o ciljevima stranke u predstojećem izbornom razdoblju, Penava je odgovorio kako “žele osvijestiti hrvatski narod o ugrozama koje mu dolaze”, a da će “izborni rezultati doći sami po sebi”.

Svjesni smo da imamo teškog protivnika, koji barata ogromnim novcima, manipulira i koristi se lažima, ali i da uz sebe imamo svoj narod, ljude koji imaju vjere u svoju domovinu, i uz pomoć tih ljudi ćemo imati rezultate, koji će, vjerujem, sve skupa iznenaditi, ocijenio je predsjednik DP-a.

Zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić rekao je kako su na klauzuri prihvatili 10 točaka koje će biti izborni program DP-a odnosno “10 domovinskih stupova”, koji bi, kako je istaknuo, trebali reformirati cijelu Hrvatsku u svim segmentima, od javne uprave, zdravstva do obrazovanja.

Prva točka je najbitnija, a to je da domovinski duh treba biti temelj napretka Hrvatske, i da u svemu što se radi u državi na prvom mjestu treba biti ljubav prema domovini, a onda nakon toga umijeće i znanje. Osnovna točka koju ćemo pokušati nametnuti u Hrvatskoj je domovinski duh u borbi protiv koruptivnog zloduha, poručio je Radić.