Brazilska nogometna legenda Pele u stabilnom je stanju nakon što je u utorak primljen u bolnicu kako bi se ponovno procijenilo njegovo liječenje raka.

“Nakon liječničke evaluacije, pacijent je odveden u zajedničku sobu, bez potrebe za prijemom u jedinicu poluintenzivne njege”, rekli su iz bolnice Albert Einstein u Sao Paulu.

Peleova kći Kely Nascimento rekla je na Instagramu da “nema panike ili hitnosti” u vezi s Peleovim stanjem.

“Mnogo panike u medijima danas u vezi sa zdravljem mog oca”, napisala je Nascimento. “Nema hitnog slučaja ili novih strašnih predviđanja. Bit ću tamo za Novu godinu i obećavam da ću objaviti neke slike.”

Nascimentove primjedbe na Instagramu uslijedile su nakon izvješća ESPN Brasil da je Pele primljen u bolnicu Albert Einstein s “velikim oteklinama” i da mu je život ugrožen.

Bivšem najboljem nogometašu svijeta, a sada 82-godišnjaku, u rujnu 2021. godine uklonjen je tumor iz debelog crijeva i od tada redovito dolazi i izlazi iz bolnice na liječenje.

ESPN Brasil izvijestio je da Pele ima problema sa srcem i da je njegovo medicinsko osoblje zabrinuto da njegova kemoterapija nije dala očekivane rezultate.