Predsjednica Hrvatske komore socijalnih pedagoga (HKSP) Alma Rovis Brandić ocijenila je u četvrtak u povodu jučerašnjeg tragičnog događaja obiteljskog nasilja na zagrebačkoj Peščenici kako je propust to što se nasiljem ne bavimo sustavno.

”Mi taj sustav nemamo dovoljno razrađen i nismo prisutni onoliko koliko bismo kao struka trebali biti prisutni. To je ono što je nužno mijenjati. Mislim da ovo nije odgovornost sustava nego odgovornost cijelog društva”, kazala je Rovis Brandić za Dnevnik Nove TV.

Rovis Brandić je rekla kako ne zna što će nadzor utvrditi te da nije spremna unaprijed štititi ni unaprijed napadati i tražiti propuste sustava.

Dodala je kako misli da će nadzor biti objektivan i da će se utvrditi jesu li postojali propusti u postupanjima.

”Iskreno se nadam da nisu, bez obzira na tragičan ishod. Rješenje vidim u tom se da sustavno pristupi problemu nasilja, od vrtićke dobi pa dalje”, dodala je.

Pijani 43-godišnji muškarac je u srijedu navečer na zagrebačkoj Peščenici udarcima sjekirom u glavu ubio dijete i teško ozlijedio njegovu majku, svoju bivšu suprugu, da bi se potom odvezao do autoceste gdje je počinio samoubojstvo.