„Polufinalni i finalni meč su bili izuzetno emocionalni. Najžešći u tom pogledu u mojoj karijeri i na tome sam zahvalan“, rekao je hrvatski tenisač Nikola Mektić nakon izgubljenog finala parova u Wimbledonu.

Podsjetimo kako su australski tenisači, Matthew Ebden i Max Purcell, u finalu Wimbledona svladali Hrvate Nikolu Mektića i Matu Pavića 7-6(5), 6-7(3), 4-6, 6-4, 7-6(10-2). Time su Australci onemogućili hrvatski par u obrani naslova pobjednika na londonskoj travi, ali treba napomenuti kako je Pavić završnicu Wimbledona odigrao s frakturom kosti u podlaktici desne ruke što je prilično utjecalo i na razvoj finalnog susreta.

„Teško je bilo igrati u takvim okolnostima. Frustrirajuće je kada ne možeš dati sve najbolje od sebe, kada ne možeš dati sto posto na terenu. No, mislim da unatoč porazu moramo biti ponosni na sebe i kako smo odigrali polufinale i finale sa svim tim teškoćama. Borili smo se, dali smo sve od sebe u tim trenucima i bili smo blizu“, naglasio je Pavić.

Mektić je nakon meča pohvalio suparnike u finalu, pobjednički par iz Australije.

„Naravno da je teško izgubiti finale Wimbledona, pogotovo kada se poraz dogodi u pet setova i u tie-breaku petog seta. Ali, moramo čestitati suparnicima koji su odradili sjajan turnir. Spašavali su se u nekoliko mečeva, pobjeđivali su u susretima gdje su spašavali meč-lopte. I protiv nas su gubili 1-2 u setovima, ali su zadržali igru na visokoj razini i svaka im čast na svemu“.