Patrik Novogradec, učenik 2.b razreda Strukovne škole Đurđevac, smjer tehničar za računalstvo, sa svojim radom “Master Cuber Prodigy Version” – robotom koji slaže Rubikovu kocku, a ima i opciju nasumičnog miješanja, na najvećoj izložbi inovacija mladih u Republici Hrvatskoj pod nazivom “INOVA-MLADI”, osvojio je zlatnu medalju.

Tijekom izrade rada Master Cuber Prodigy version, Patrika su zajednički mentorirali profesori Tihomir Robotić i Dejan Rakijašić, a u pratnji učenika na smotri bio je i Darko Špoljar, ravnatelj Strukovne školi koji je naglasio da je i ova nagrada dokaz da se samo nastavom može na najvišoj razini prezentirati škola i pripremiti izvrsni učenici.

Ovu izrazito važnu manifestaciju znanja i inovativnosti u STEM području koja redovito od 2001. godine okuplja sve mlade zagrebačke inovatore i goste iz cijele Hrvatske i inozemstva. INOVA-MLADI organizira Saveza inovatora Zagreba, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora s ciljem da velikom izložbenom manifestacijom potaknu daljnji razvitak inovatorstva mladih.

INOVA je ove godine okupila 560 učenika iz cijele Hrvatske, a na njoj su prezentirana 384 rada, među kojima je najbolji bio rad učenika đurđevačke Strukovne škole.