Patafta najavio kandidaturu za varaždinskog gradonačelnika

24. travnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Patafta najavio kandidaturu za varaždinskog gradonačelnika

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL


Varaždinski gospodarstvenik Davor Patafta, kojeg je s gradonačelnikom Ivanom Čehokom Vrhovni sud pravomoćno oslobodio krivnje u slučaju zbrinjavanja baliranog otpada, najavio je u subotu kandidaturu za gradonačelnika Varaždina.

Vrhovni sud je donio oslobađajuću presudu za Čehoka i Pataftu, Narcisu Huljev, Tomislava Kezelja i Hrvoja Vojvodu za slučaj bale, dok će se dio postupka ponoviti. Uskok ih je teretio i za nezakonitu zamjenu zemljišta s Pataftinim tvrtkama te malverzacije sa zemljištem za izgradnju POS-ovih stanova i nepravilnosti oko upravljanja varaždinskim aerodromom.

Patafta je izjavio da je Vrhovni sud presudio da je njegov ugovor za zbrinjavanje bala ispravan. Potom je najavio kandidaturu za gradonačelnika optuživši političare da se s baliranim otpadom dogodila „najveća pljačka u povijesti grada koja se procjenjuje na 700 milijuna kuna“.

Nabrojao je gubitke za Grad Varaždin u 15 godina koliko se balirani otpad nalazi na lokaciji u Brezju, od troškova sanacije, odvjetnika, tužbi zbog koncesija do komunalne naknade i poreznih prihoda koji nisu ostvareni jer na tom prostoru nisu otvorene nove firme i stvorena nova radna mjesta.

Kazao je i da zato građani Varaždina plaćaju skuplje dječje vrtiće, podignuta je komunalna naknada i prirez je 10 posto.

„Kada podijelimo to na naše obitelji kojih je u ovom gradu oko 10.000, dolazimo da su jednostavno političari koji su dosad to sve radili zbog svojih nekakvih sebičnih interesa ukrali doslovce svakoj obitelji prosječno jedan automobil“, rekao je Patafta.

Patafta je prije četiri godine ušao u Gradsko vijeće na listi grupe birača Vlade Sevšeka, a na ovim će mu izborima Sevšek biti kandidat za zamjenika. Prije četiri godine Sevšek je bio kandidat za gradonačelnika, a Davor Patafta jedan od zamjenika.

S Pataftinom, u Varaždinu je dosad najavljeno deset kandidatura za gradonačelničku poziciju. Kandidature su najavili Neven Bosilj (SDP), aktualni gradonačelnik Ivan Čehok (nezavisni), Zdravka Grđan (nezavisna), Goran Habuš (HNS), Matija Mikac (nezavisni), Dubravka Novak (Budimo grad), Ronald Ređep (Domovinski pokret), Alen Runac (HDZ) i Boris Tomaš (Centar). (Hina)

Facebook Comments