Otac (28) iz okolice Bjelovara proglašen je krivim i osuđen zbog teških ozljeda koje je pretrpio njegov 9-godišnji sin kojeg je ljetos pregazio automobil, prenosi 24sata.

Sud je donio pravomoćnu presudu u kojoj stoji kako je otac tog dana u srpnju na uzbrdici poljsko-šumskog puta parkirao auto, ostavio ga otključanog, neosiguranog i dostupnog maloljetnoj djeci.

Pokraj auta je u tom trenutku bilo petero njegove djece u dobi od 1, 3, 5, 8 i 9 godina. Petogodišnji dječak ušao je u auto te izbacio mjenjač iz brzine.

Automobil je tada krenuo unatrag i srušio je devetogodišnjeg dječaka koji je stajao iza vozila. Dječaka je auto srušio na pod i prešao preko njegovih nogu.

– Dijete je zadobilo tešku tjelesnu ozljedu u vidu obostranog prijeloma dijafiza bedrenih kostiju, ogrebotina kože stražnje strane prsne stijenke s desne strane, lacerokontuzne rane supraklavikularne regije desno, ogrebotine kože lica i krvarenje iz nosa.

Dakle, općeopasnom radnjom izazvao je opasnost za život i tijelo ljudi, a kaznenim djelom je prouzročena teška tjelesna ozljeda, čime je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti – navodi se u presudi.

Otac je dobio 11 mjeseci zatvorske kazne, no kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro. Presuda je pravomoćna pa se otac na nju ne može žaliti.