Aktualni olimpijski pobjednik i svjetski doprvak na 110 metara s preponama, Jamajčanin Hansle Parchment predvodi listu prijavljenih trkača za Memorijalnu utrku Boris Hanžeković na ovogodišnjem Međunarodnom atletskom mitingu u Zagrebu koja će se održati 10. rujna.

Memorijalna utrka Boris Hanžeković na 110 metara s preponama već je više od sedam desetljeća središnji događaj zagrebačkog mitinga, pa se o startnoj listi za tu disciplinu uvijek naročito vodi računa. Uz Parchmenta, koji je prije desetak dana na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti osvojio srebrnu medalju, bit će i brončani iz Budimpešte Daniel Roberts te još dvojica finalista svjetskog prvenstva, Francuzi Sasha Zhoya i Wilhem Belocian. Zhoya je i svjetski juniorski prvak, svjetski rekorder do 20 godina te europski mlađeseniorski prvak i vjerojatno jedan od budućih vladara ove discipline.

Rekord mitinga je odličnih 12.98 i još od 1999. godine ga drži Mark Crear. No, Parchment ima osobni rekord 12.94, Roberts 13.00, pa je i taj rekord u opasnosti.

PRIVREMENA LISTA SUDIONIKA UTRKE NA 110m PREPONE:
1. Sasha Zhoya (Fra)
2. Lukas Cik (HRV)
3. Daniel Roberts (SAD)
4. Wilhem Belocian (Fra)
5. Hansle Parchment (Jam)
6. Louis François Mendy (Sen)
7. Eric Edwards (SAD)