Papa pješice napustio Vatikan i hodočastio za prestanak pandemije koronavirusa

15. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Vjera Papa pješice napustio Vatikan i hodočastio za prestanak pandemije koronavirusa

Foto: Fratellanza umana


Papa Franjo je u nedjelju 15. ožujka, nedugo nakon 16 sati, napustio Vatikan i privatno posjetio baziliku Santa Maria Maggiore kako bi se u molitvi obratio BDM, Salus populi Romani, čija se ikona čuva i štuje u toj bazilici, prenosi Fratellanza umana.

Papa Franjo nakratko je napustio Vatikan i pomolio se u bazilici Santa Maria Maggiore / Foto: Fratellanza umana

Kako prenosi Fratellanza umana, prolazeći pješice kroz Via del Corso, kao na hodočašću, Sveti Otac je stigao do crkve San Marcello al Corso, gdje se nalazi i čudotvorno raspelo koje je 1522. u procesiji nošeno kroz gradske četvrti kako bi prekinulo “Veliku kugu” u Rimu.

Papa je svojom molitvom zazvao kraj pandemije koronavirusa koja pogađa Italiju i svijet, molio je za ozdravljenje mnogih oboljelih, sjetio se tolikih žrtava i molio da njihove obitelji i prijatelji pronađu utjehu i podršku. Njegova molitva bila je upućena i za zdravstvene djelatnike, liječnike, medicinske sestre i za sve one koji u današnje vrijeme svojim radom omogućuju funkcioniranje društva.

Oko 17.30 sati Sveti se Otac vratio u Vatikan.

IKA

Facebook Comments