Šibensko-kninska policija izvijestila je da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. U pretresu na području Vodica zaplijenjeno mu je pola tone stabljika i 16 kilograma zapakirane marihuane, kao i laboratorij za uzgoj iste, prenosi rtl.hr.

“Radi se o složenom kriminalističkom istraživanju koje se provodilo kroz više mjeseci. Značajno je, ne samo zato jer se radi o većim količinama i prodaji droge, već i o proizvodnji. Cjelokupnu obradu je provodila Policijska postaja Vodice”, kazao je načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić.

Pretragu stana i popratnih objekata koje koristi osumnjičeni policija je uz sudski nalog provela 21. lipnja, a ukupno je pronađeno i oduzeto 15,9 kilograma marihuane vakumirane u vrećice i 148 stabljika Cannabis sative veličine od 62 do 240 centimetara procijenjene težine oko 500 kilograma.

Osim toga, pronađeno je i 44 kanistra kemijskih sredstava za unaprjeđenje rasta biljke, 146 komada industrijskih rasvjetnih tijela, 41 komad industrijskih ventilatora, 152 komada transformatora za pretvaranje električne energije, uređaj za vakuumiranje te ostala popratna oprema – kao i 5 tisuća eura u manjim apoenima.

Procjenjuje se da pronađena i oduzeta oprema vrijedi oko 100 tisuća eura, dok vrijednost zaplijenjene droge iznosi oko 190 tisuća kuna ako se radi o prodaji na veliko. Ukoliko bi se preprodaja radila na malo, iznos je mogao doseći i pola milijuna kuna.

U navedeni iznos nije uračunata novčana zarada od količine droge koja bi tek trebala biti stavljena u opticaj.