Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 42, 48 i 56 – godišnjakom sa šireg koprivničkog područja i osumnjičenim 39-godišnjakom sa šireg križevačkog područja.

Sumnja se da su osumnjičeni počinili veći broj kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama na način da su nabavljali, preprodavali i posredovali u prodaji droge amfetamin, kokain i ecstasy.

DSC_0012

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršene su pretrage kuća, drugih prostorija, vozila i osoba te je pronađeno i oduzeto 96,87 grama droge amfetamin, 29,04 grama droge kokain, 3,20 grama droge ecstasy, dvije digitalne vage, uređaj za vakumiranje, vrećice za vakumiranje, novčana sredstva i dr.

Također, kod 39-godišnjaka je pronađeno i oduzeto streljivo vojnog porijekla, dok je kod 48-godišnjaka pronađeno i oduzeto 180,87 grama sitno rezanog duhana bez trošarinskih markica Ministarstva financija.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari protiv osumnjičenika je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predani su pritvorskom nadzorniku.

Također, biti će dostavljeno izvješće nadležnoj carinskoj upravi radi prekršaja iz domene Zakona o trošarinama.