Ivan Pal, predsjednik koprivničkog HSS-a i zamjenik koprivničko-križevačkog župana, najavio je odlazak iz profesionalne politike.

Obraćajući se tijekom vikenda okupljenima na skupštini Kluba liječenih alkoholičara Centar na koprivničkoj Vinici, Pal je rekao za drava-info.hr da se zadnji puta obraća kao profesionalni političar.

Što je konkretno time mislio, Pal je pojasnio Dravi.info:

— Nisam rekao da ću se povući iz društvenog života, iz lokalne politike. Rekao sam da sigurno neću biti profesionalni političar. E sad, kako je to tko shvatio to je druga priča, ali sam jasno i glasno rekao da se ne mislim povući iz političkog i društvenog života, ali ne u profesionalnoj političkoj funkciji.

Pal je tako otklonio špekulacije da bi se mogao kandidirati za novog koprivničkog gradonačelnika ili novog podravsko-prigorskog župana:

— To su profesionalne funkcije koje iziskuju angažman 24 sata dnevno. Nisam više spreman na taj način raditi jer više tako ne mogu. No, nisam rekao da ću se povući iz društvenog i političkog života.

Pal će se iz profesionalne politike povući nakon lokalnih izbora, točnije od 1. lipnja, no za očekivati je da će sigurno ostati aktivan u političkom životu Koprivnice.

prigorski.hr/drava-info.hr