Peto kolo Paket24 Premijer lige – Lige za ostanak igra se u subotu i nedjelju. Bacimo li pogled na ljestvicu, čini se da su svi domaćini blagi favoriti za pobjedu. No, kako nikada ne treba zaboraviti da je sezona u punom zamahu, a broj ozlijeđenih i bolesnih prisutan kod mnogih, treba i to imati na umu.

Vodeći sastav Metković-Mehanika dominantan je ove sezone doma. Moslavina će trebati najbolje moguće izdanje za eventualno iznenađenje. Slično vrijedi i za Osijek koji gostuje u kaštelanskoj Sokolani. Varaždin će sve napraviti da ostane u utrci za 3. mjestom. Rudar je tradicionalno jak doma, a trenutačno je na 50 posto učinka u Ligi za ostanak. Zamet mora do bodova ukoliko želi zadržati nadu u ostanak. Ali, nešto se pita i goste, Trogir u Varaždinu, KTC u Rudama, odnosno Bjelovar u Rijeci.

RUDAR – KTC, 18.03.2023., 19 sati, SD OŠ Rude

Dalibor Sokač, trener KTC-a:
“Sve ovisi o nama, a na njima je pritisak jer im je još teže. Očekujem da ćemo odigrati kao i u Kaštelima, a na to su pripremljeni i igrači koji su ondje pružili dobru partiju. To je iza nas i najbitnije je što su svi igrači O.K. Neću razmišljati o drugima, a za nas će, nakon te utakmice, uslijediti tri ključne u Ligi za ostanak. Rekao bih, tko pobijedi u gostima taj je „prvak“. Svi su u igri, osim Metkovića. Na kraju se „mrtvi“ broje. Idemo se boriti, pa što bude – bude.“

Toni Ezgeta, igrač KTC-a:
“U subotu nas čeka još jedna utakmica protiv vrlo dobre momčadi Rudara. Očekujem borbu od prve do zadnje minute u kojoj obje ekipe žele doći do bodova. Što se tiče Rudara, oni su vrlo kvalitetna ekipa koju na domaćem terenu nosi publika, ali mislim da će se uz dobru obranu koja nas je krasila prvi dio sezone i dobar napad nešto pitati i nas. U svakom slučaju, za ljubitelje rukometa to će biti prava rukometna poslastica.”