Deveto kolo Paket24 Premijer lige prepuno je malih derbija. To osobito vrijedi za grad Zagreb i klubove u njegovoj blizini. Naime, u Ligi A čeka nas susret Dubrave i Rudara koji su bodovno izjednačeni. Dubrava doduše ima susret manje. Sesvete će nakon napornog tjedna i putovanja u Solun pa Osijek, dočekati PPD Zagreb. Gorica koja je također prevalila tisuće kilometara u posljednjih tjedan dana, domaćin je Nexeu.

Vrlo neizvjestan susret može se očekivati u Bjelovaru koji odnedavno vodi bivši trener Moslavine. Raspored je posložen tako da se četiri susreta igraju u subotu, a preostala četiri u nedjelju. Izravni prijenos na SPTV-u je iz Varaždina gdje domaćin dočekuje Ribolu Kaštela.

Rukometaši križevačkog KTC-aputuju u Trogir,  a utakmica počinje u 18 sati.

Boris Popović, trener Trogira:
„KTC je najiskusnija ekipa lige, većina igrača je preko 30 godina tako da znaju igrati, to su sve igrači koji su igrali dugo godina u Premijer ligi iako je ekipa Križevaca tek lani ušla u Premijer ligu. Ne smijemo dozvoliti da njihovo iskustvo prevlada odnosno da umrtve utakmicu, da je dovedu na mali broj golova i da nas dugo drže u obrani. Stoga da moramo biti agresivni u obrani, pokretni i nastojati zabit što više golova u tranziciji“.

Goti Maričić, igrač Trogira:
„Ovu nedjelju na svom terenu dočekujemo ekipu KTC-a . Za njih možemo reći da su starija i iskusnija ekipa, i da neće biti lako. Ne bih nikoga posebno izdvajao, ali napominjem da igraju timski i da ćemo morati dobro reagirati na njihove odluke u napadu. Nadam se da ćemo pružiti svoj maksimum, da će svatko od igrača dat sve od sebe i da ćemo pobijediti“.

Dalibor Sokač, trener KTC-a:
„Idemo odigrati što najbolje možemo. Radili smo dosta na taktici. Trogir je odlična, čvrsta ekipa i igraju, po meni, najljepši rukomet od momčadi koje su trenutačno u sredini ljestvice. Trebamo biti strpljivi, nemamo što izgubiti, svi su na broju i eventualni pozitivan ishod bio bi nam samo dodatni bonus. Prvenstvo je dugo, a negdje ćemo, očito, morati osvojiti bodove i u gostima.“

Marko Jurakić, igrač KTC-a:
„Odlična utakmica je iza nas, sjajna večer sa PPD Zagrebom u Križevcima i, prije svega, hvala navijačima na velikoj podršci. Sada slijedi veliki izazov i u nedjelju putujemo u Trogir. Posložena ekipa koja igra kvalitetan rukomet. U prvoj utakmici borili smo se do zadnje minute i ništa manje ne očekujemo u nedjelju. Čvrste obrane i odlični vratari sa svake strane, mislim da nas čeka teških 60 minuta. Atmosfera u ekipi je fantastična i veselimo se novom izazovu koji je pred nama“.