Tri kola prije kraja prvog dijela Paket24 Premijer lige, sve je napetija borba tko će u Ligu za prvaka, a tko u Ligu za ostanak. Kolo koje je pred nama moglo bi donijeti dio odgovora.

U Paket24 Premijer ligi – Ligi A, Zagreb i Sesvete su već osigurali svoja mjesta u elitnom dijelu natjecanja. Zagrebaši ovoga vikenda dočekuju Osijek, a Sesvećani su posvećeni europskom izazovu protiv Bešiktaša. Susreti Karlovca i Varaždina 1930 te Moslavine i Gorice privlače iznimnu pozornost jer mogu puno toga riješiti na dnu.

U Paket24 Premijer ligi – Ligi B pak, Poreč je domaćin Metković-Mehanici. “Pobjedniku pripada sve“, kaže jedna pjesma. Dva boda ih dijele, dobije li domaćin, eto ga na koračić od Lige za prvaka. Dubrava se također nada da bi se mogla ukrcati u taj vlak. Za to joj je potrebna pobjede u Križevcima, ali ponešto su tu pita i domaćina.

Nexe će nakon europskog nastupa, vjerojatno dosta rotirati ekipu protiv Rudara i tražiti nastavak stopostotnog niza. Gledajući ljestvicu najlakši posao trebali bi imati Vinkovčani koji dočekuju Ribolu Kaštela. Ali, u sportu nikada nije dopušteno upisivati pobjedu unaprijed.

KTC – DUBRAVA
2. 12. 2023., 18.30 sati, GŠSD Ljudevita Modeca

Dalibor Sokač, trener KTC-a:
„Idemo na glavu i potvrditi dva boda iz Kaštela, s pobjedom bi preskočili Dubravu. Dvije domaće pobjede u predstojećim utakmicama umnogome bi nam omogućile mirniju Ligu za ostanak. Što se zdravstvene slike tiče, ovo sada je „top“ u odnosu na prije zbog ozljeda i bolesti standardnih prvotimaca. Dečki, doista, daju sve od sebe, Perajica igra, unatoč ozljedi. Podrška gledatelja nam je itekako potrebna. Vjerujem da će nas u većem broju podržati u subotu s Dubravom i 16. prosinca s Metkovićem.„

Luka Vinković, igrač KTC-a:
„U subotu dočekujemo odličnu, mladu i poletnu ekipu Dubrave koja je nakon lošeg ulaska u sezonu uspjela konsolidirati svoje redove i pokazali su se u odličnoj formi u posljednje vrijeme. Od nas očekujem da ćemo nastaviti s dobrom igrom u obrani te da će napad izgledati bolje u odnosu na prvu utakmicu s njima gdje smo promašili puno izglednih prilika za gol što nas je na kraju i koštalo bodova. Ovim putem pozivam sve ljubitelje rukometa da dođu na utakmicu te se nadam da se vidimo u što većem broju.“