Ovoga vikenda 10. i 11. prosinca u Čazmi se vozi „3. Delta Winter Rally Show Čazma 2022“ kojeg su na konferenciji za novinare najavili predsjednik Auto kluba „Delta“ iz Zagreba Vladimir Golub, direktor utrke Mato Šebalj i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak, a konferenciji su prisustvovali i županijska pročelnica za za društvene djelatnosti i obrazovanje Andrea Prugovečki Klepac i načelnik Općine Ivanska Željko Mavrin jer su se u organizaciju utrke uključile Bjelovarsko-bilogorska županija i Općina Ivanska.

– Rally show, pogotovo ovakav na makadamu je nešto što vozači jako vole. To se vidi po startnoj listi na kojoj ima vrlo atraktivnih imena, aktivnih vozača, bivših vozača, vrlo kvalitetnih mladih vozača tako da će biti vrlo interesantno, a nadamo se da će pokoja pahulja snijega pasti u nedjelju da nam uljepša cijelu priču, rekao je Vladimir Golub, predsjednik AK “Delta”.

Gradonačelnik Pirak je podsjetio kako je Grad Čazma još prije tri godine prihvatio inicijativu da Čazma postane domaćin rally natjecanja, a želja je bila da to bude u zimsko vrijeme.

– Ova utrka se poklapa s Adventom u Čazmi, koji je prepoznat kroz obitelj Salaj i Božićnu priču. Vrijeme je to kada gosti izvana posjećuju naše atrakcije, a sam rally je i od strane domaće publike prepoznat kao manifestacija koja je rado posjećena – rekao je gradonačelnik Pirak.

Svečano otvorenje natjecanja je u 15 sati u centru Čazme, a prva posada će startati u 16:01 na prvom brzinskom ispitu ulicama Čazme, najavio je direktor utrke Mato Šebalj koji je najavio i neke novosti u ovogodišnjoj utrci, a to je odlazak u Ivansku nakon prvog brzinskog ispita.

– Posade kreću put Ivanske, gdje će biti jedan sat pregrupiranja, a pripremili smo im još jednu zamku, na kružnom toku u Ivanskoj će morati napraviti puni drift oko kružnog toka, a nakon toga se vraćaju u Čazmu i vozi se drugi krug brzinskog ispita ulicama Čazme u 19:01, rekao je Šebalj i dodao kako je start prvog brzinskog ispita koji se vozi od Donjeg Miklouša do Šimljanika u nedjelju u 8:01. Nakon toga se svi vraćaju istom trasom nazad do parka vozača, a zadnja vožnja u nedjelju počinje u 14 sati, dok će proglašenje pobjednika biti oko 15:30 na aerodromu u Grabovnici.

OBAVIJEST O ZATVARANJU PROMETNICA

Subota, 10. prosinca 2022. godine

Test vožnja – shakedown             Zatvaranje prometa:

Sveti Vid (Pravoslavna kapela proroka sv. Amosa) – Vučani (križanje s D26) – 3.40 km, (nerazvrstana cesta)         10:00 – 14:00

Ceremonijalni start         Zatvaranje prometa:

Čazma – Ulica kralja Tomislava u čitavoj dužini (D26)   15:00 – 21:00

Obilazni smjer: Ulica Svetog Andrije (D26) – Ulica Milana Novačića (D43) – Livadarska ulica (nerazvrstana cesta)

PBI 1/2 (posebni brzinski ispit) Čazma 1/2            Zatvaranje prometa:

Ulica kralja Tomislava (D26) (od Ulice Milana Novačića) (D43) – Livadarska ulica (nerazvrstana cesta) – Ulica Antuna Gustava Matoša (nerazvrstana cesta) – Ulica Alojza Vulinca (nerazvrstana cesta) – Ulica kralja Tomislava (D26) (do ulice Milana Novačića) ( D26)

Ulica braće Radić (nerazvrstana cesta) od Ulice kralja Tomislava (D26) do ulice Milana Novačića (D43) 15:00 – 21:00

Obilazni smjer: Ulica Svetog Andrije – Ulica Milana Novačića – Livadarska ulica i obratno

Nedjelja, 11. prosinca 2022. godine

BI (brzinski ispit):

3/5 Donji Miklouš – Šimljanik 1/2 4/6 Šimljanik – Donji Miklouš 1/2         Zatvaranje prometa:

Donji Miklouš (od križanja D26 sa L37069) – Šimljanik (križanje kod kbr. 56) (Sve D26) – 15,40 km

08:00 : 17:00

Obilazni smjer:

Donji Miklouš – Gornji Miklouš – Martinac – Donja Šušnjara – Gornja Šušnjara – Ivanska – Berek – Oštri Zid – Gornja Garešnica – Šimljanik i obratno – 35,90 km.