Plesna predstava Love will tear us apart koju izvodi Petra Hrašćanec, u trajanju od 30 minuta održat će se ovog četvrtka 9. prosinca u u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima. S početkom u 19:30 sati, ulaz je besplatan, no zbog trenutnih epidemioloških mjera dopušten broj osoba je 50. Iz tog Vas razloga molimo da svoj dolazak potvrdite na broj 091/1720-120.

Love will tear us apart prvi je dio trilogije o odnosu suvremenog plesa i specifičnog žanra pop-glazbe. Sam rad žanrovski vrluda između rock-koncerta, ispovjedne forme i apstraktnog plesa. Pitanje vlasništva nad izvedbom isprva stavljeno u apstraktni plesni okvir bavljenja tijelom i politikom pogleda, ekstremno se proširuje u širi umjetnički i socijalni okvir.

Ljubav iz naslova prenešena je u ljubav spram plesa, čina plesa samog, dok rad raspravlja razliku između plesa i njegove realizacije kao društvenog događanja kroz konstituciju pojma izvođačice same. Izvođačica Petra Hrašćanec izvodi plesne numere, odabrane ljubavne pjesme, dok u pauzama saznajemo  naoko efemerne detalje o nastanku same produkcije, rasplićući suptilnu mrežu odnosa moći koja definira čin izvedbe.

Trailer predstave možete pogledati u nastavku.