Dobrovoljno vatrogasno društvo Dropkovec u prostorijama vatrogasnog doma održalo je u subotu redovnu godišnju skupštinu.

DVD Dropkovec osnovan je 1954. godine. Društvo broji 39 članova, a u 2022. godini zabilježili su čak 11 intervencija.

Novi zapovjednik Društva Ivica Srbljinović rekao je kako je prošla godina bila turbulentna. -Imali smo radove i brojne aktivnosti, nažalost i 11 intervencija. Kao zapovjednik ne pamtim da smo imali toliko intervencija u jednoj godini. Imali smo i stradalih osoba u požaru. Zahvaljujem Koprivničko-križevačkoj županiji od koje smo i prošle godine dobili 50 tisuća kuna za vatrogasnu opremu. Od naših članova 21 je operativan član s liječničkim pregledom.

DSC_5299

U prošloj godini smo imali blagoslov kipa sv. Florijana, uredili smo fasadu na skladištu, a ukupna investicija je bila oko 100 tisuća kuna. Bliži nam se proslava 70. godina postojanja, a osim toga želja nam je nabaviti još vatrogasne opreme. Tu prvenstvemo računam na pomoć Općine i Županije – rekao je Srbljinović i napomenuo kako je Društvo prošle godine 10 tisuća kuna dobilo od anonimnog donatora.

DSC_5284

-Dobili smo gotovinu uz želju anonimnog donatora da se kupi vatrogasna oprema. Zahvaljujem se anonimnom donatoru, a za te novce kupili smo mlaznicu, dva vatrogasna šljema, dvije cijevi i bateriju. Moram spomenuti da nas je krajem prošle godine napustio dugogodišnji predsjednik Dragutin Srbljinović. Moram mu se zahvaliti kao predsjedniku Društva i Zajednice. On je živio vatrogastvo i 30 godina bio je predsjednik i puno mu hvala na svemu – zaključio je Srbljinović.