OVO JE SJAJNO Pogledajte što jedu naši zastupnici za 30 kuna, a što stradali u potresu

12. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Gastro kutak OVO JE SJAJNO Pogledajte što jedu naši zastupnici za 30 kuna, a što stradali u potresu


Nakon što je na društvenim mrežama osvanula navodna fotografija „Pleter obroka“ s kojim bi se trebali prehranjivati volonteri i stradali u potresu, istražili smo detaljno što za istu cijenu jedu naši saborski zastupnici.

U listopadu 2019. godine naš reporter posjetio je saborski restoran gdje je za 30-tak kuna pojeo pečenu teletinu s krumpirom, dnevnu juhu i salatu. Ako tome još dodamo i desert, ručak u ekskluzivnom saborskom restoranu koštat će vas smiješnih 36 kuna.

Treba napomenuti kako će vas ovaj isti meni u saborskoj kantini koštati još jeftinije, u prosjeku oko 22 kune. Ako uzmemo u obzir da je prosječna saborska plaća 15 tisuća kuna, tada je cijena koju će Pleter naplaćivati Republici Hrvatskoj, a procjenjuje se između 20 do 30 kuna po obroku, apsurdna.

Nameće se i logično pitanje kako je moguće da državna tvrtka svom vlasniku za prehranu stradalih ljudi u potresu naplaćuje vrlo siromašni ručak identično koliko košta saborski meni. Na to pitanje valjda nitko nema odgovor, osim vjerojatno Vlade koja se trenutno ne opterećuje koliko će novaca poreznih obveznika izdvojiti za ovakav tip prehrane.

Podsjetimo, na fotografiji koja ovih dana kola društvenim mrežama Pleter ručak je uključivao rižu u kombinaciji s kukuruzom, mrkvom i graškom te malim komadićima mesa koji se jedva naziru. Uz to došla je i mala količina ukiseljene miješane salate.

Naš prilog što se jede u saborskom restoranu možete pogledati dolje.

Facebook Comments